- úte led 07, 2020 9:31 pm
Zbojnik píše:Podla mna to so schizofreniou nema nic spolocne. Je to proste dlhorocna zavislost.
Máš pravdu, nemá. Alespoň prozatím ne. Nelze ale dlouhodobě žít tak, že chci "něco" a současně pravý opak toho. V tom už jisté schizofrenické rysy jsou a může to k tomu, za příspění dalších okolností, časem vést. Problematika schizofrenie je ale tak složitá a málo probádaná, že do dalších spekulací na toto téma se už vůbec nechci pouštět.
Zbojnik píše:Tie "duse" su podla mna tiez len zavislost. Celkovo vela veci obalujete do niecoho ineho...predtym to bola prokrastinace, teraz mrtve duse a schizofrenia.
Nemíchejme jablka a hrušky. Prokrastinaci jsme tu sice před časem řešili, ale to proto, že je součástí našich životů, uvědomujeme si ji a nelíbí se nám. A současně vnímáme, že nějak souvisí i s PMO. Ne tak, že by prokrastinace způsobovala PMO, ale ani obráceně, že by PMO způsobovalo prokrastinaci. Ono to totiž jde (občas) ruka v ruce spolu, protože PMO seance prostě je někdy druhem prokrastinace. Jindy je to ale zase "lékem" na stres apod. Každopádně boj s prokrastinací při zbavování se závislosti na PMO podle mě smysl má.
Naproti tomu ty "temné duše" jsou (pokud vůbec jsou) záležitosti, které si neuvědomujeme. A protože jsem na toto téma narazil, tak jsem na to chtěl jen upozornit. Mě to určitý smysl dává a začínají mi do sebe některé věci víc zapadat. Ale i kdyby to byl nesmysl, a přitom by mi to pomohlo se závislosti zbavit, no tak díky za to. On to ale úplný nesmysl asi nebude, protože teď na Silvestra jsem to viděl na vlastní oči. Stalo se to kamarádce a umožnil to alkohol, nechci tu rozepisovat podrobnosti, ale to, co se stalo ze vteřiny na vteřinu, za to by se nemusel stydět ani scénárista těch nejděsivějších hororových filmů. Všichni v okolí byli z toho v šoku, nikdo to nechápal.
Zbojnik píše:Saule, mal cez 100 dni, nevyslo ti to so zenskou, siel si za inou...nie je to dost realnych veci, ktore sa scitali? Priehrada praskla a zaplavila vsetko co si viac ako stvrt roka budoval. Ziadnych duchov by som tam nehladal.
No tak u Šaula v tomto případě třeba ne, neznám podrobnosti. Přesto mi ale přijde, že se vlastně nestalo nic tak hrozného, co by mu mělo zničit vše, co víc než čtvrt roku budoval. Žádný vztah s tou holkou zatím nezačal, to pracovala pouze Šaulova fantazie. Navíc bylo před Vánocemi, ta holka už asi měla nějakou představu, jak to období Vánoc a Silvestra bude trávit, což jistě udělala, a teď po 14 dnech, kdy toto specifické období konce roku skončilo, se Šaulovi sama ozvala. Kdyby nebyl takový vůl (sorry Šaule, však víš, jak to myslím), který musí pak okamžitě letět strkat své péro do masochistické kámošky z Prahy, tak mohl teď normálně navázat na to, co bylo před Vánocemi.
Ša'ul mi-Tarsos píše:Pán Bůh si mě pěkně zkouší. Před třemi týdny u mě přespávala kámoška z Prahy. Odolal jsem. Dneska jsme byli v kavárně. Odolal jsem podruhé. Příště už s ní nikam nejdu, pořád mě jen svádí a láká na špek. Teď mi napsala jestli u mě může zase přespat. Odolal jsem potřetí! Ne nemůže! Tahle holka mi to už nepokazí.
Chci poznat tu novou známost, chci tvořit něco pěkného, romantického a trvalého. Chci být hrdina a ne děvkař! Zatím jsem to zvládl a budu bojovat dál. Přestože ji skoro neznám a ona nezná mě, budu ji věrný už teď i ve svých myšlenkách a budu za to bojovat jako vlk! Všichni ostatní si můžou trhnout nohou, proč? Protože jsem to kur.. řekl a slovo chlapa platí! Uvažuji mozkem a ne gulema. Můžu být na sebe hrdý.
Sadomaso, dominance, úchylárny, perverzárny, provazány ať jdou všechny doprdele. Ať žije vanilla sex a jednolitida 
Šaule, a teď si poctivě odpověz na otázku. Kde se v tobě zase vzala ta myšlenka opět začít prznit kámošku z Prahy? To přece není nějaké akutní selhání. Aby k něčemu takovému došlo, musí následovat série x kroků za sebou, které můžou zabrat i několik hodin, než se to zrealizuje. Byla to opravdu jen a jen tvoje myšlenka, nebo ti to někdo tzv. "našeptal" a možná i "vedl" tvé kroky? Já nevím, přemýšlej o tom sám. Ale schizofrenik přece nejsi!