- pon čer 10, 2019 1:00 pm
No, Reverende, nevím, co znamená pochybovat. Ono totiž nic jistého, kromě existence vlastní mysli (cogito ergo sum), není. Pravděpodobnost, že ateismus je pravdivý, se neodvažuji odhadnout. Ale dokážu si představit obě možnosti. Pravděpodobnost, že křesťanství nebo jakékoliv jiné populární náboženství je pravdivé, je prakticky nulová.
Šaule, když se něco vztahuje na lidi, nevidím důvod proč by se to nemělo vztahovat na ostatní zvířata. Málokterý člověk je morálnější než průměrný pes a někteří lidé jsou hloupější než průměrná chobotnice.
Hmm. Nejenže věříš, ty dokonce víš.
Tak na co čekáš, až naprší? Není tam "následuj mě začínaje příštím týdnem" ani "následuj mě až si užiješ s děvkama". Znovu: kdybys tomu skutečně věřil/věděl to, choval by ses jinak.
Na závěr, víš, že lze být zároveň křesťanským knězem a legálně se milovat a množit? Poptej se, v Olomouci jistě pár protestantských kostelů bude
Šaule, když se něco vztahuje na lidi, nevidím důvod proč by se to nemělo vztahovat na ostatní zvířata. Málokterý člověk je morálnější než průměrný pes a někteří lidé jsou hloupější než průměrná chobotnice.
Hmm. Nejenže věříš, ty dokonce víš.
Vtom k němu přišel jeden muž s otázkou: „Mistře, co dobrého mám udělat, abych měl věčný život?“ On mu však řekl: „Proč se mě vyptáváš na dobro? Jen Jediný je dobrý. Chceš-li ale vejít do života, dodržuj přikázání.“ „A která?“ zeptal se. Ježíš odpověděl: „Nezabíjej, necizolož, nekraď, nelži, cti otce i matku a miluj svého bližního jako sám sebe.“ „To všechno dodržuji,“ řekl mladík. „Co mi ještě schází?“. Ježíš odpověděl: „Chceš-li být dokonalý, jdi, prodej svůj majetek, rozdej ho chudým, a budeš mít poklad v nebi. Pojď a následuj mě.“
Tak na co čekáš, až naprší? Není tam "následuj mě začínaje příštím týdnem" ani "následuj mě až si užiješ s děvkama". Znovu: kdybys tomu skutečně věřil/věděl to, choval by ses jinak.
Na závěr, víš, že lze být zároveň křesťanským knězem a legálně se milovat a množit? Poptej se, v Olomouci jistě pár protestantských kostelů bude