- pon kvě 06, 2019 10:06 am
Ahoj rudy,
předně děkuji, že jsi byl ochotný pročíst můj deník. Tak trochu nevím, jestli byl pro tebe můj příběh odstrašující nebo jestli naopak inspirující v tom, že jsem nějakým způsobem, pomineme-li samotný proces ukončení, dokázal vydržet bez PMO přes sto dní a co je možná důležitější, asi si i uvědomit spoustu věcí, které bych si nikdy bez této abstinenční zkušenosti neuvědomil či ani neodvážil sám sobě přiznat. Pevně věřím, že se jedná spíš o tu druhou možnost. I když, jestli bylo pro tebe to, na jaké dno jsem díky P a jedné seznamce klesl odstrašující, je to vlastně také dobře.
O to víc se prosím vyhýbej těm seznamkám. Nevím, na jaké konkrétně chodíš, ale jestli to funguje tak, že cítíš vzrušení při chatování s neznámými ženami, posíláš jim choulostivé fotografie a vede to k MO, aniž bys třeba chodil na reálné schůzky - věř mně, že jsi na cestě do propasti hlubší než P. Někoho vzrušuje P a nikdo prostě víc, asi náš případ, ujíždí na téhle interakci. Konečné negativní důsledky jsou ovšem stejné. Zkrátka na ty seznamky nelezeš pro to, aby jsi se tam skutečně seznamoval s ženami (jak jsem vyrozuměl máš partnerku), ale chodíš tam kvůli dopaminu, který je pro tebe důležitý při tvém sebeuspokojování.
Dále jsem si při pročítání tvého deníku nemohl nevšimnout, že se svou přítelkyní chcete začít žít sexuálně až po svatbě. Chápu, že jste věřící a že pro vás tento závazek asi dost znamená. Jen je třeba si uvědomit, že to tak trochu jde proti naší přírodou nastavené přirozenosti. Nechci se s tebou pouštět do křížku, ale jestli si pročítal moje názory, víš, že se k otázce náboženství v tom křesťanském resp. správně řečeno církevním pojetí stavím velmi skepticky. Proč to ale zmiňuji? Píšeš, že s PIED nemáš žádný problém. Tady pozor. PIED není fyziologická porucha erekce. Je to spíš problém v hlavě. Já také nikdy neměl problém s erekcí jako takovou. Při MO je vše v naprostém pořádku. Pokud jsem někdy zaznamenal problém, tak to bylo vždy před samotným zásunem. Je to prostě ten okamžik, kdy si mozek uvědomí, že to prostě v realitě není taková zábava, jako když jsi sám u P nebo na své oblíbené seznamce, kdy je samozřejmě náplava dopaminu a uvolnění daleko hlubší. Nechci tě samozřejmě strašit a je jen dobře, že si věříš. Jen chci ale uvést věci na pravou míru. Pro tebe to znamená, že pro nějaký budoucí pohlavní styk bude určitě lepší, když se vzdáš P resp. seznamek.
Jsi na dobré cestě. Jen je třeba vytrvat. K tomu především věř v sám v sebe. Teprve pak nastane čas na to, věřit v něco jiného.