- stř bře 06, 2019 11:13 am
Ahoj banderasi,
v tvém posledním příspěvku je pár věcí, ke kterým bych se rád vyjádřil.
Tak předně - každý drogově závislý tě řekne, že když se snaží abstinovat, stojí to za hovno. No, vždyť ano - drogy jsou přece super a můžeme se na nich stát závislými právě pro to, protože nás odvádí od každodenní reality do prostoru snů. Je na každém si zvážit, co je pro něj lepší. Jestli žít v realitě nebo se plně oddat droze. Viděl si film Inception (Počátek) s Leonardem DiCapriem? Pak jistě pamatuješ na tu scénu, kde jeden maník podniká s tím, že lidem programuje jejich sny tak, jak si to přejí. Jeho zákazníci už vůbec nemají snahu opouštět svět snů a iluzí. Proč také, když ve snech mají vše, co si přejí?
Můžeš se oddat iluzi - byla by to jen tvoje volba. Jen pak ale nepočítej s tím, že něco po sobě na světě zanecháš. Budeš vlastně žít jen pro sebe. Egoisticky. Bez druhých. Protože soužití s druhými vždycky bude o nějakém kompromisu, obětování. Stejně jako žít v realitě, protože ta před tebe bude vždycky klást jen samé překážky. Budeš dost silný, abys je zvládnul? Nebo lépe řečeno - chceš se stát silným?
Dále pak píšeš
Tak teď babo raď. Cítím, že veškeré pokusy o abstinenci mi víc berou než dávají. A vůbec mám čím dál větší pocit, že je něco na celém způsobu nofapu, o jaký se tady snažíme, špatně. Jsme jak banda tlustoprdů, kteří se snaží zhubnout tím, že přestanou jíst. Jasně, že to několik dní/týdnů/měsíců vydržíme, ale pak jdeme a vypleníme celou ledničku. To přece musí jít i nějak jinak.
Tady bych se vrátil k mojí otázce, kterou jsem kdysi vznesl ve svém deníku a to, že se mně osobně moc nezdá, že život bez PMO je reálný do konce života. Myslím, že reálný, a doufám, že k němu spěju, je život bez P. Abstinence od PMO je jen takový nutný mezistupeň, aby ses vyhrabal z té závislosti na vizuálních stimulech od P. Proto osobně plánuji, že se po 100 a možná i více dnech, to podle toho, oč si řekne tělo, vrátím k občasnému MO. Ta paralela s jídlem mně v tomhle přijde trefná. Zkrátka - PMO pro mě představuje přežírání, kdy se láduješ od nevidím do nevidím sladkostmi a dalším nezdravým jídlem (tlustoprd). Příliš častá MO pro mě představuje takový ten styl, kdy jíš všechno a občas to přeženeš (člověk s kily navíc). Občasná MO, když si o to tělo samo řekne erekcí, je pak ideální dieta, kterou dokážeš držet celý život, aniž by ses musel nějak víc hlídat (dejme tomu zdravě hubený člověk). Ano, budou tu i kulturisté a fitnesáci - to bych řekl, že budou třeba lidé fungující v normal mode, tedy jen s povoleným sexem. Takoví ale předně musí být k tomu tělesně disponováni, tj. mít náruživější partnerku, aby plně uspokojila jejich libido, a těch tady na fóru moc nebude. Jedno je ale jisté (byť se to v dnešní na hlavu postavené společnosti snaží někteří samozvaní brehateriáni popřít, což mně přijde jako důkaz toho, na jaké dno v logice dnešní společnost klesla) - bez jídla žít nemůžeš. Ano, můžeš se po nějaký čas postit, ale stejně se nakonec najíst musíš nebo zemřeš - v naší paralele zešílíš nebo se stejně vrátíš k PMO ještě ve větší míře než tomu bylo předtím.
Každopádně za mě osobně - určitě se nesnaž o jakési dávkování PMO. PMO pro tebe, jestliže si závislí, je jako alkohol pro alkoholika. Ano, lidé kolem tebe si klidně skleničku dát mohou, těm to pravděpodobně neublíží. Pokud si ji ale dopřeješ ty, vrátí tě to okamžitě do bahna, ze kterého se stále, doufám, snažíš vyhrabat.