- úte bře 12, 2019 5:31 pm
KennyCZ píše:Tak pro dnešek mi to nevyšlo, relapse... Už nevím co mám dělat..
Já když jsem před 15 roky přestával kouřit, a to jsem byl silný kuřák, denně jsem vytáhnul dvě krabičky startek, tak mi hodně pomáhalo to, že když už jsem to vydržel týden, tak prostě jsem si stále tloukl do hlavy, že když už jsem to vydržel týden, tak musím to vydržet dál, že by to byla jen ztráta času a zase od začátku a pořád jsem si to opakoval když jsem dostal chut, respektive chut jsem měl stále, ale když jsem zeslábl natolik, že jsem už sahal po krabičce....a i uplně v té poslední chvíli, kdy už jsem ji držel v ruce ale ještě si nezapálil jsem si řekl...Tak, a od ted si zase nula, zase ten slaboch a zase tam, kde jsi byl celou dobu....A právě vždycky ta představa, že zase jsem na začátku, že zase jsem to nedokázal, a že zase mě to posune o kousek zpět k hranici, kdy už to definitivně nedokážu, tak toto mě vždycky přinutilo to zahodit a pokračovat v abstinenci...Prostě se ještě jako ,,nekuřák" vžít a představit si ten pocit, jako když bych tu první cigatetu už vykouřil...prostě se přenést o deset minut do budoucnosti a plivat si sám sobě do tváře jaký jsem slaboch...ze začátku jsem to tak nedělal, když se to nedalo absolutně vydržet, tak jsem prostě nepřemýšlel nad ničím a ty důsledky jsem si uvědomoval až když jsem tu porušenou cigatetu už měl vykouřenou a protože ty výčitky byli pocitově strašné, tak mě jednou napadlo je prostě vpustit do mozku těsně než si zapálím....A ono to fungovalo...z týdne se stali, dva, tři, měsíc, dva a čím jsem byl dále, tím silněji jsem si uvědomoval, že bych snad už musel se jít jedině zabít abych vydržel sám se sebou za to jaký jsem debil, sráč a nula, že po dvou měsících jsem zase spadl na nulu...no, a tak jsem bez jakékoliv pomoci zvládnul téměř nemožné..po asi deseti letech kouření dvou krabiček denně, jsem ze dne na den definitivně přestal kouřit...