- stř úno 06, 2019 9:43 pm
Sauliku, poloz si sam sebe otazku: Co ta tato zavislost naucila? Comu nas vsetkych uci?
Mna tato zavislost uci jednej veci: pokore. Ja sam to nezvladnem, som odkazany na Boziu pomoc, bez nej by som nedal 300 dni bez PMO, bez Boha by som nedal mojich poslednych 22 dni. Ak chces, precitaj si dnesne citanie pre inspiraciu (List Hebrejom, kap. 12):
"Bratia, v boji proti hriechu ste ešte neodporovali až do krvi. A zabudli ste na povzbudenie, ktoré sa vám prihovára ako synom: „Syn môj, nepohŕdaj Pánovou výchovou, ani neklesaj, keď ťa on karhá. Lebo koho Pán miluje, toho tresce, a šľahá každého, koho prijíma za syna.“
Je na vašu nápravu, čo znášate. Boh s vami zaobchádza ako so synmi. A ktorého syna by otec nekarhal?
Pravda, každá výchova v prítomnosti sa nezdá radostná, ale krušná; neskôr však prináša upokojujúce ovocie spravodlivosti tým, ktorých ona vycvičila.
Preto vzpružte ochabnuté ruky a podlomené kolená! A vaše nohy nech kráčajú rovno, aby sa to, čo je chromé, nevykĺbilo, ale skôr aby sa uzdravilo.
Usilujte sa o pokoj so všetkými a o svätosť, bez ktorej nik neuvidí Pána. Dbajte na to, aby nik nepremeškal Božiu milosť; aby nevyrazil nejaký koreň horkosti a nevyvolal zmätok a nenakazil mnohých."
Vsetko toto, cim si prechadzas, ma zmysel! Boh vie vsetko zlo premenit na dobro. Ako? Effeta! Otvor sa jeho voli a On ti povie co mas robit.
A je mozne ze s tym budes bojovat do konca zivota, ale ked nasmerujes svoj zivot na Boha, on ti ho vrati 100-nasobne.
Drz sa, myslim na teba v mojich modlitbach!
P.S. suhlasim s tym ze balenie v bare plnom peknych holiek vo vyzyvavom oblecku urcite posobilo ako spustac, otazka je, co s tym.
Skus si polozit otazku, co si tym balenim chcel dosiahnut: dokazat si ze na to mas? zdvihnut sebavedomie? Najst si niekoho aby si zahnal smutok alebo aby si sa mohol pochvalit? alebo si sa chcel len zabavit? Aka bola vnutorna motivacia?
Vo mne zarezonovalo jedno slovo, ktore si v tom opise pouzil: "korist". Preto sa pytam na tvoju motivaciu.
Existuju aj ine miesta na zoznamenie, ktore su asi pre teba vhodnejsie ale najskor si treba ujasnit, co tym chces dosiahnut, ci je to spravna motivacia, ake mozu byt dosledky a ci to je pre teba vhodny sposob.
PS2 A inak, klobuk dole pred 35 dnami! Gratulujem!
Drz sa!
"Mozes prehrat, ale nesmies sa vzdat! Hore hlavu! Nevzdavaj sa! Si bojovnik!"
Marian Kuffa