- úte zář 22, 2020 9:34 am
Cau Bandi, kazdy den pozeram, ci si nedal nove video. Su super, prijemne sa pozeraju. Chcem ta povzbudit aby si ich daval nadalej, velmi ti fandim.
Bohužel, aktuálně jsem zacyklen v sérii relapsů, takže nemám o čem točit. A nemám ani chuť pak točit, což jistě dokážete pochopit. Ostatně určitě ani vy nechcete slyšet pořád o nějakých pádech, ale chcete vidět pokrok. A já vám ho dlužím ukázat. Teď už to ani jinak nejde, to bych mohl rovnou celý kanál smazat, pokud by to nemělo ukazovat cestu k úspěchu, byť jakkoliv těžkou a bolestnou. Poslední relaps byl v den, kdy jsem chtěl natočit další díl - důvody jsem popsal na discordu, tak se nebudu opakovat. Ostatně ani to není důležité.
Důležité je, co bude dál. Po diskusi s Fotříkem na discordu (dostal jsem tam od něj docela kapky

1) Zprávy - dávám úplně pryč. Nesledovat v televizi, neposlouchat v rádiu, nečíst na webu. Z mobilu jsem dal pryč aplikace idnes a ct24. A už vůbec nečíst žádné diskuse pod zprávami ani kdybych na nějaké zprávy narazil náhodou. Zprávy a diskuse vnímám (hlavně v současné době) jako ten nejprudší jed, který si můžeme pouštět do našich duší. Je to samá lež, propaganda, bububu, a v diskusích jen samá nenávist mezi různými skupinami lidí, urážky atd. Domluvil jsem se s manželkou, že ona se občas podívá, aby mi řekla pak to nejdůležitější - jako co zas zakázali, přikázali nebo zavřeli, pokud se nás to týká osobně. Snad to zvládne a nenechá to na sebe působit tak, jak to působí na mě.
2) Sociální sítě - Facebook, Instagram. Na mobilu vůbec, odinstaloval jsem. Na PC jsem si povolil pouze facebook 2x týdně (středa a sobota), vždy maximálně půl hodiny, a vždy s konkrétním cílem. A ty mám pouze dva:
a) Získat informace z analýz aktuální situace z pohledu znalostí Dostatečně všeobecné teorie řízení, abych byl v obraze a odolnější proti manipulacím.
b) Získat informace z taneční komunity.
Obojí je pouze na facebooku, proto jsem si ho dovolil 2x týdně.
3) YouTube - prozatím vůbec. Pouze uploadovat videa na můj NoFap kanál.
4) Chatovací aplikace - Messenger, WhatsApp apod. - nevnímám jako problém, takže OK.
5) Toto fórum - jednou týdně. Discord NoFap dle potřeby.
6) Hry - pouze na PC (jinde ani nehraji), občas, a pouze tituly vysoké kvality, které se navíc dají dohrát za rozumný čas. Čas je totiž příliš vzácný na to trávit jej průměrnými hrami nebo hrami, jejichž dohrání trvá stovky hodin nebo se ani dohrát nedají. Příklad takových her, které mám aktuálně rozehráté - Life is Strange, Black Mesa, The Talos Principle (datadisk). A pak ještě hry, které se dají hrát s dětmi v local coop, jako např. LEGO hry, ale jen jednou týdně.
7) Hudba - určitě poslouchat a spíš přidat. Jsou dny, kdy neposlouchám nic a to je škoda. Dobře vybraná hudba je lékem pro duši.
8) Filmy - jednou týdně vybraný film s celou rodinou včetně dětí nebo jen s manželkou. Seriály spíše zatím ne.
Tak dnes končí první den v tomto novém módu. Zhruba za týden tedy můžete očekávat obnovení natáčení videí.