- stř říj 14, 2020 10:45 am
Den 4/B
Není. Ani omylem. Od zítřka znovu. Je to vždycky stejné. Dosáhnu vysokého počtu dní, relapsnu. Naroste mi sebevědomí a říkám si, tak teďka už to bude brnkačka. Samozřejmě, že za pár dní zase relapsnu. V tu chvíli se buď zase na nějakou dobu seberu, nebo ještě párkrát relapsnu, než se seberu. A celou dobu vím, co mě dělí od reálného odpoutání. Vidím to, ale nedosáhnu na to. Nevím jestli to sám dokážu, ale co mi zbývá než dál Sisyfofsky tlačit ten kámen do kopce.
EDIT - Teďka jsem koukal na jeden z mnoha souhrnů přínosů 30 denního NoFapu a pobavilo mě, že se mě většina netýkala. Ono asi jde o to, co je spouštěčem P a M a co je důvodem všech těch psychologických neduhů, které údajně mizí s NoFapem. Tím nechci tvrdit, že to je lež, není, má to přínosy a sám jsem je pocítil, ale jen to stojí za uvážení, aby do toho člověk nešel s moc velkými nadějemi. Ano, pokud si to děláte třikrát denně a sedm dní v týdnu, bude to hodně znatelný, ale pokud je člověk spíše relaxační a občasný, tak to ze začátku sice bude pociťovat relativně intenzivně, ale po čase to vymizí. Nechci tu nějak degradovat celou iniciativu, jen mi jde o to, aby nově příchozí měli reálná očekávání.
Naposledy upravil Saturn dne čtv říj 15, 2020 8:00 am, celkově upraveno 1
S A T U R N