- pát říj 30, 2020 12:37 pm
Tommy:
Hodně zajímavý úhel pohledu na věc. A je hodně s čím souhlasit.
Všechen ten drive a motivace co lidi maj z důsledku vysokýho tesťáku, je většinou touha po sexu (být úspěšný = sex = rozmnožit se) a prolaktinem tohle všechno neguješ.... Co je pro mě z tohohle hlediska důležitý je to, že prolaktin vyplavený po orgasmu se z těla dostane ven cca po 14 dnech...
Prolaktin se do těla uvolňuje v pravidelných intervalech co 2-3 hodiny, nejvíce po orgasmu a v hlubokém spánku. Prostě se mu nevyhneš. Díval jsem se na to tvrzení o 14 dnech, to mě zaujalo. Co jsem našel tak prolaktin přestane po orgasmu ovlivňovat tvorbu dihydrotestosteronu (nejúčinnější testosteron) po 72 hodinách. Chápu ještě, že se jedná o postupnou křivku. Takže teoreticky jeden orgasmus tě ovlivní na 3 dny (1 den největší útlum - 3 den nejmenší útlum). Zde je vidět podobnost, že když se tu někdo po relapsu rozhodne držet PMO tak první 3 dny jsou většinou v pohodě a pak se testosteron vrátí v plné síle do hry a vrátí se sexuální drive a popřípadě přijde relaps nebo urges.
Proto je jakejkoliv orgasmus včetně edgingu(dopamin dělá taky svoje), samozřejmě mimo sex se ženou je z mého hlediska naprosto zbytečnej a všichni by se ho měli vyvarovat...
S tímto asi souhlasím, masturbace je teoreticky zbytečná. Pokud máš ženu a své potřeby naplněny tak jí nepotřebuješ a pokud ženu nemáš tak tě masturbace připravuje o ten sexuální drive, který by ti pomohl ženu získat.
Samozřejmě je to komplexní problém a vyhodit úplně orgasmus ze života na Vás nebude mít velkej vliv, pokud máte z jiných důvodů nízkej tesťák, takže to chce zdravej životní styl, sport, spánek, žádnej stres atp.
Co je vlastně cílem života? Geneticky je dáno první místo přežití a druhé místo rozmnožení. U tebe chápu, že se ti líbí ten drive do osobního rozvoje co ti dává abstinence na sexu a masturbaci. K čemu je ale nakonec ten drive? K získání peněz, postavení, zvýšení ega? Nakonec stejně muži používají peníze, postavení k získání nejlepších partnerek a znovu se dostaneme zpět k rozmnožení jako cíl života.
Rozhodně si myslím, že každý z nás s hladinou svého testosteronu může něco dělat. (pomineme-li nemoc způsobující nízký testosteron). Testosteron bych nazval hormonem "soutěživosti". Sport, silové posilování, překonávat vlastní limity, soutěživost v práci to všechno v nás stimuluje tvorbu testosteronu. Všechny tyto činnosti nás totiž činní atraktivnější pro potencionální partnerky.
Sám mám sexu hodně i po 9 letech s manželkou (z toho co člověk tak vypozoruje a ví z okolí). Průměr cca 3x-4x týdně. Z toho vyplývá, že mám neustále zvýšenou hladinu prolaktinu v sobě, ale stejně pořád mám sexuální a životní drive. Jednoduše to asi znamená, že dokáži získat z jiných činností dost testosteronu abych přebyl prolaktin a získal to nejlepší z obou světů. Možná i díky tomu, že mám dost testosteronu z jiných činností jsme pořád spolu a pořád jí přitahuji. (uvažoval jsem, že udělám pokus a nechám jen manželku si říct o sex nebo začít, aby se ukázala reálná frekvence jak po mě touží, aby to nebylo zkresleno mým sexuálním drivem)
Ne nadarmo se z plno úspěšných mladých mužů "bestií" stane potom co začnou žít se ženou průměrnej beránek
A není tohle vlastně cíl a happy ending? Spokojený a klidný vztah zakončený výchovou potomků?
Všechen ten drive díky velkému množství testosteronu = stres. Citace taky z jednoho článku o jedné studii "Ženatí muži mají šanci, že budou žít až o 8,5 roku déle než ti svobodní". Z tohoto se dá dojít k závěru, že odpíráním orgasmu a sexu si zkrátíš život o 8,5let. Budeš sice mít hodně energie a drive, ale statisticky umřeš skoro o 9 let dříve než kdyby si byl beránek ve spokojeném vztahu a s pravidelných sexem a orgasmem. Je to tedy výhra se vzdát sexu a orgasmu?